Jarný výpredaj je tu! Nakupujte za zvýhodnené ceny.

Ako navliekať koráliky pomocou korálkovacej ihly?

Často nám chodia otázky na to, čo to vlastne korálkovacia ihla je a ako sa používa. Aby sme vám to uľahčili, vytvorili sme pre vás obrázkový návod, ako sa s ihlou zaobchádza.

Korálkovacia ihla sa využíva v prípade, keď chcete navliekať koráliky na návlekový materiál dvojito. My navliekame všetky naše náramky na dvojitú lycru, práve pomocou korálkovacej ihly. Náramky potom pekne držia tvar a sú dostatočne elastické. Na konci potom stačí urobiť 3 uzlíky. Uzlík navyše môžete schovať do poslednej korálky, takže ho nie je vôbec vidieť. 

A ako korálkovacia ihla vyzerá? Korálkovacia ihla je podobná tej klasickej, ktorú máme každý doma v šitíčku. Líšia sa ale svojou dĺžkou a hlavne veľkosťou oka, ktoré je v podstate cez celú dĺžku ihly.

korálkovací jehla  navlékání korálků na lycru

Použitie korálkovacej ihly je úplne jednoduché.

1. Okom ihly stačí prevliecť návlekový materiál. V našom prípade lycru.

 

navlékání korálků na lycru a elastomer lycra na navlékání korálků

Dĺžku lycry zvoľte o niekoľko centimetrov dlhšiu, než má byť váš náramok (odporúčame minimálne o 5 cm). To hlavne z dôvodu, aby sa vám navliekalo pohodlne a korálky vám nikam neutekali. Na opačnom konci lycry môžete oba konce spojiť pomocou uzlíka, aby sa vám koráliky nevyvliekali preč z lycry.

2. Začnite cez ihlu navliekať korálky

navlékání korálků jak navlékat korálky na náramek

Pred tým, než začnete navliekať, je dobré si ujasniť, ako bude náramok vyzerať. Korálky odporúčame začať navliekať "od zadu". Teda od miesta, ktoré bude naproti stredu, ktorý chceme mať viditeľný vpredu náramku (na chrbte ruky). Aby sme si uľahčili hľadanie konca náramku, je možné si od stredu na obe strany odpočítať rovnaký počet korálok.

Pomocou ihly teda navliekame korálky a  komponenty v požadovanom poradí a dĺžke. Pokiaľ si nie ste istí koľko korálok na náramok budete potrebovať  alebo aký dlhý by váš náramok mal byť, prečítajte si naše predchádzajúce články.

navlékání náramku z minerálů

3. Rozstrihneme lycru na 2 časti

ukončení náramku náramek z minerálů, jak navlékat

Pokiaľ má váš náramok už požadovanú dĺžku, stačí lycru pri ihle rozstrihnúť na 2 kusy a ihlu vyvliecť.

4. Spojte konce uzlíkom

ukončení náramku uzlíkem

Teraz už len stačí spojiť konce pomocou uzlíka. My odporúčame urobiť uzlíky 3. Uzlík pekne drží a je stále natoľko malý, aby ste ho mohli schovať do poslednej korálky a nešiel vidieť.

A to je všetko. :)

Pokiaľ si ešte lámete hlavu nad dĺžkou ihly, tak už nemusíte. Dĺžku ihly si zvoľte podľa toho, či sa vám bude lepšie manipulovať s kratšou alebo s dlhšou. A tiež či oceníte to, že na dlhšie môžete naraz navliecť viac korálok. Pre začiatočníkov odporúčame radšej strednú dĺžku. Pre deti potom radšej kratšie, aby sa im s ňou lepšie zaobchádzalo.

Na našom e-shope nájdete 4 dĺžky ihiel: 57 mm, 75 mm, 100 mm a 125 mm.

korálkovací jehly

Dúfame, že vám náš článok pomohol. Prajeme pekné tvorenie.❤️

Za Nubio, Jana