Jarný výpredaj je tu! Nakupujte za zvýhodnené ceny.

Ako zakončiť náramok navlečený na elastomér alebo lycru

Dnes pre vás máme skutočne rýchly a dosť spontánny článok. Na to, ako zakončovať náramky sa pýtate celkom často. A niet sa čomu čudovať, pretože medzi našimi zákazníkmi sú profíci v tvorbe šperkov, ale máme aj plno začiatočníkov, ktorí si ešte nie sú istí v kramflekoch. Dnes to teda bude článok na tému ako zakončiť náramok, konkrétne tie, ktoré navliekate na elastomér alebo lycru.

Všetky naše náramky (okrem špagátových) navliekame na elastomér. Používame elastoméry značky Beadalon alebo Griffin. Najskôr navlečte náramok, použite korálky a komponenty podľa toho, aké sa vám páčia. Nakoniec elastomér/lycru odstrihnite. Je potrebné ju odstrihnúť v mieste tak, aby vám za korálkami ostali ešte aspoň 3-5 cm elastoméru. To preto, aby sa vám uzlík robil pohodlne. A teraz už k zakončeniu. Oba konce elastoméru spojte pomocou 3 klasických uzlíkov. Nezabudnite každý z nich poriadne utiahnuť. Teraz už stačí prebytočný elastomér odstrihnúť, čo najbližšie k uzlíku. Uzlík by sa vám potom mal pekne schovať do posledného koráliku. A to je všetko.

Zakončenie náramku na elastickom návleku je naozaj hračka. Len si dajte pozor, aby ste uzlíky poriadne utiahli. Toto zakončenie môžete využiť pri navliekaní na elastomér, ale rovnako tak aj lycru.

A pokiaľ vám popis nie je jasný, určite sa pozrite na naše video. Pretože video je lepšie ako 1 000 slov. 😊

A tu je pár otázok a postrehov, ktoré nám často k zakončovaniu náramkov píšete:

💫 Uzlík mi nedrží a rozväzuje sa. 👉🏼 Odporúčame zvoliť užší elastomér alebo zvoliť elastoméry, ktoré sú kvalitnejšie napr. Beadalon, Griffin. Sú síce trošku drahšie, ale uzlíky krásne držia a nerozväzujú sa.

💫 Kamarátka zakvapkáva uzlík lepidlom. 👉🏼 Áno, môžete to urobiť. My s tým ale dobrú skúsenosť nemáme. Lepidlo môže elastomér “naleptať”, často elastomér v danom mieste stvrdne a časom sa vďaka tomu pretrhne. Odporúčame skôr kúpiť kvalitnejší elastomér, tým sa použitiu lepidla vyhnete.

💫 Máte nejaké svoje tipy a triky, ako náramok zakončiť? Podeľte sa o ne s nami napríklad na našom Facebooku alebo Instagrame.

elastomery značky beadalon, zakončení náramku jak zakončit náramek