Jarný výpredaj je tu! Nakupujte za zvýhodnené ceny.

Čakrové macramé s minerálnymi korálkami

Čakry sú energické centrá av našom tele je týchto centier 7. Každá čakra má vzhľadom k vesmíru svoju úlohu a naším cieľom je, aby každé toto centrum fungovalo tak, ako má. Na podporu tejto rovnováhy sa obklopujeme rôznymi vyobrazeniami čakier – formou obrazov, šperkov či bytových dekorácií, ktoré prinesú do nášho domova harmóniu. A jednu takú si teraz môžete vyrobiť podľa tohto návodu.

Čo budeme potrebovať:

3 minerálne korálky s Ø 8 mm pre každú čakru ametyst, sodalit, lapis lazuli, zelený achát, zlatý nefrit, tygrie oko, červený jaspis
Bavlnenú šnúru o šírke 3 mm
Bavlnku vo farbe šnúry
Vetva či drievko s dĺžkou cca 28 cm
Nožnice

1. krok
Nastriháme si bavlnené šnúry v potrebných dĺžkach - 2x 180 cm, 1x 150 cm, 26 x 80 cm. Odstrihneme si 120 cm bavlnky.

výroba macrame krok za krokem2. krok
Vezmeme si šnúru s dĺžkou 150 cm. Pomocou dvoch líščích slučiek si nadviažeme na vetvu osnovu závesu tak, aby boli konce rovnako dlhé. Poriadne utiahneme.

macrame s korálky výroba macrame krok 2

3. krok
Záves vytvoríme tak, že na osnovu nadviažeme všetkých 26 šnúr s dĺžkou 80 cm a to opäť líščími slučkami. Tým máme hotový základ macramé dekorácie.
macrame krok za krokem4. krok
Teraz prichádza na rad čakrový „vrkôčik“. Na vetvu si naviažeme líščou slučkou dve šnúry s dĺžkou 180 cm a medzi ne nadviažeme bavlnku s dĺžkou 120 cm.
tvorba macrame copánku 5. krok
Pletenie vrkôčiku je trošku zložitejšie, ale akonáhle to „chytíte do ruky“, pôjde to ľahko. Vrkôčik začneme tvoriť tak, že si rozdelíme konce bavlnky od seba smerom dopredu a druhý dozadu. Prekrížime dvojice bavlnených šnúr a potom krížením umiestnime medzi bavlnky.
korálky v macrame6. krok
Na bavlnku navlečieme korálku a posunieme ju až ku kríženiu.
umístění korálků do macramé7. krok
Okolo korálku opäť prekrížime bavlnené šnúry, ktoré zase zafixujeme bavlnkou a opäť navlečieme korálku. Takto pokračujeme s každou korálkou. Dôležité je dodržiavať smer kríženia a to, aké šnúry idú dole. Ja som dávala vždy ľavú stranu naspodok.
copánek z korálků do macramé8. krok
Korálky navliekame v poradí - ametyst, sodalít, lapis lazuli, zelený achát, zlatý nefrit, tigrie oko, červený jaspis. Pod poslednou korálkou bavlnku zasukujeme a potom ešte raz zasukujeme celý vrkôčik, čo nám vytvorí strapec. Na záver zastrihneme konce šnúr.
čakra korálky barvy9. krok
Ešte na vetvu môžete pridať šnúrku na zavesenie podľa toho, kam chcete macramé umiestniť. A máme hotovo!
jaké korálky patří do čakra korálků

Môžete kuknúť aj na náš videonávod.

Dajte nám vedieť, ako vám výroba tohto macramé išla. Fotku môžete pridať napríklad na Instragram alebo nám poslať do e-mailu. Budeme sa tešiť na vaše výrobky.

Odporúčané produkty4