👩‍🏫 Darčeky pre učiteľku

Tyrkys

Tyrkys je označovaný ako amulet cestovateľov. Je to posvätný kameň, ktorý má vraj ochranné liečivé účinky. Prináša do života šťastie, odráža negatívnu energiu a čistí dušu. Je vhodný pre meditáciu a detoxikáciu a zvyšuje ľudskú intuíciu. Prináša lásku, vyrovnáva mužskú a ženskú energiu a prehlbuje milostné vzťahy. Má tiež schopnosť upokojiť rečníkmi pred ich prejavom, mierni stres a strach a prináša šťastie a vnútorný pokoj. Pôsobí proti depresii a vyčerpania. Podporuje kreativitu, prináša radosť a bohatstvo a pomáha v nájdenie životných cieľov a zmysle.

Ak hľadáte tú správnu životnú cestu a zmysel vášho života, je to kameň práve pre vás. Pomôže vám otvoriť myseľ novým myšlienkam a nápadom a nájsť silu k sebarealizácii.

Tyrkys je vraj vhodný pre ľudí, ktorí trpia poruchami výživy. Zlepšuje vstrebávanie živín, reguluje kyslosť žalúdočných štiav a upokojuje žalúdok. Má údajne pozitívny vplyv na imunitu, tlmí bolesť a stimuluje regeneráciu tkanív.

Vhodný pre tieto znamenia: blíženec, strelec, ryby, vodnár

  • Čistenie: Tyrkys by sa nemal ponárať do vody, preto pre neho čistenie pod tečúcou vodou nie je ideálne. Možno ho jednoducho vyčistiť pomocou hnedej ryže. Nevarené ryžu stačí nasypať do misky a tyrkys na ňu na 12 hodín položiť. Ryža by sa po tej mala vyhodiť (nemalo by dôjsť k jej konzumáciu), pretože do seba absorbuje negatívnu energiu z kameňa.
  • Dobíjanie: Nasleduje po očistení. Tyrkys sa dobíja na mesačnom svetle. Pri dobíjaní na slnku by mohlo dôjsť k jeho vyblednutiu.

Na našom e-shope nájdete Tyrkys hneď v niekoľkých variantoch.

Syntetický tyrkys - korálky, šedé Syntetický tyrkys - korálky, růžové Syntetický tyrkys - korálky, korál Syntetický tyrkys - korálky, tmavě růžová