Jarný výpredaj je tu! Nakupujte za zvýhodnené ceny.

Návod na výrobu mini lapača snov s korálkami

Poďte si spoločne so mnou vyrobiť mini lapač snov, ktorý si môžete zavesiť do auta alebo ho treba venovať ako milý darček. Nenechajte sa mýliť, lapač snov neslúži iba na odháňanie zlých snov, ale celkovo nás ochraňuje pred negatívnou energiou, takže si ho môžete umiestniť kamkoľvek, kam potrebujete. Tentokrát som sa rozhodla vyrobiť lapač v mojej obľúbenej kombinácii farieb ako je zlatá, zelená a hnedá. K týmto farbám som si vybrala matné korálky z taiwanského nefritu v zemito zelenom odtieni. Ale vy si môžete vyrobiť svoj lapač snov vo farbách, ktoré máte radi.

Čo budete potrebovať:
Kovový krúžok o Ø 5 cm
Bavlnku, stužky, čipky a pierka v ľubovoľných farbách
Minerálne korálky s Ø 8 mm od Nubio
Nožnice, ihlu, háčik na háčkovanie

1. krok
Výplet lapača je možné pojať dvoma spôsobmi. Ak viete háčkovať, môžete si vytvoriť jednoduchú „kvetinu“ s dvoma radmi (1. rad - 8 retiazkových ôk, 2. rad - v každom retiazkovom oku vytvoríme 4 spojené dvojité dlhé stĺpiky, ktoré spája 5 retiazkových ôk). Uháčikovaný výplet vypnite na krúžok.

lapač snů z korálků


Jednoduchším variantom je postupné vypletanie siete. Začnite základným naviazaním bavlnky na krúžok v rovnomerných odstupoch. Potom prevlečte bavlnku v strede každého oblúčika a takto postupujete, kým sa vytvorí hviezdicovitá sieť. Zakončíte uzlíkom.

návod na lapač snů z korálků


2. krok
Zvyšný koniec bavlnky použite na zavesenie korálku v strede výpletu. Táto korálka má zásadný význam. Značí nás – jednotlivca, ktorý je obklopený sieťou, ktorá symbolizuje celý vesmír.

jednoduchý lapač snů z korálků, krok 3


3. krok
Na krúžok naveste 3 bavlnky. Na každú navlečte po 3 korálkoch, ktoré vždy zaistite dvojitým uzlíkom.

lapač snů do auta, provlékání korálků


4. krok
Teraz prichádza na rad nadväzovanie stužiek a čipiek. Odporúčam použiť skôr užšie šírky (ideálne so šírkou 6 - 8 mm), aby takto malý lapač nepôsobil nevyvážene.

lapač snů s nefritovými korálky

5. krok
Posledným krokom je umiestnenie pierok. Pri nákupe materiálu voľte drobnejšie pierka. Opäť, aby pekne sedeli k celému lapaču snov. Brk pierka zapichnite do každej prvej korálky zavesenej na bavlnke.

pověšení peříček na lapač snů


6. krok
Nakoniec kúskom bavlnky priviažte korálku do stredu háčkovaného výpletu.

připevnění korálků na lapač snů


7. krok
A máte hotovo! Dúfam, že vám výroba mini lapača snov urobila radosť. Pamätajte, že energia, ktorú do lapača pri výrobe vložíte, sa vám bude navracať.

hotový lapač snů z korálků a peříček

A tu nájdete celý návod ešte aj ako video. Tak pekné tvorenie.

Návod pre Nubio vytvorila Manufaktera❤️