Jarný výpredaj je tu! Nakupujte za zvýhodnené ceny.

Návod na obal na sviečku z rokajlov

Tentokrát pre nás spísala návod pani Drahomíra „Darí“ Fejtková, ktorá je kráľovnou korálikov už vyše 20 rokov. Kráľovnou, pretože má vlastnú školu korálkovanie, píše návody, radí vo facebookových skupinách začiatočníkom aj pokročilým a tiež napísala niekoľko kníh. Vďaka tomuto návodu môžete dať „zimný kabátik“ napríklad vašej adventnej sviečke alebo ho použiť ako návod na výrobu prstienka. Návod je jednoduchý a zvládnu ho aj začiatočníci, len treba všetko robiť krok za krokom. Obal bol robený na sviečku s priemerom 3,8 cm a výškou 1,8 cm.

svíčka z rokajlových korálků

Čo budete potrebovať?

Rokajl Preciosa modrá 8/0 1,7 g (v návode značený ako M)
Rokajl Preciosa žltá 8/0 8 g (v návode značený ako Z)
Ihlu a nylonovú niť Nymo typu B alebo F

návod na adventní svíčku z rokajlových korálků

Postup

Písmená M a Z značia, ktorú farbu rokajlov máte použiť. Pokiaľ je v návode uvedené M, znamená to, že máte použiť rokajl modrej farby. Číslo, ktoré stojí pred písmenom potom značí, koľko kusov korálikov máte použiť. Pokiaľ je teda v návode „2Z“ znamená to, že máte navliecť 2 korálky žltých rokajlov.

1. krok
Navlečieme 1M, 2Z, 1M, 2Z, 1M, 2Z, 1M, 2Z, 1M, 2Z. Korálky stiahneme 10 cm od konca nite. Tretí M od konca prevlečieme smerom k začiatku (viď obrázok).

2. krok
Navlečieme 2Z, 1M, 2Z a následne prevlečieme prvý M smerom k začiatku.

3. krok
Navlečieme 2Z, 1M, 2Z a prevlečieme 1M. Navlečieme 2Z, 1M, 2Z. A prevlečieme posledným 1 M. (V predchádzajúcom rade, vľavo, vynecháme 2Z, 1M, 2Z. A prevlečieme až posledným M).

postup výroby obalu na adventní svíčku z rokajlových korálků

4. krok
Navlečieme 2Z, 1M, 2Z, prevlečieme 1M. Navlečieme 2Z, 1M, 2Z. Prezlečieme koncovým 1M.

5. krok
Kroky 3. a 4. opakujeme a ušijeme celú šírku pruhu. Končíme krokom 3.

rokajlové korálky, výroba prstýnku

6. krok
Zošitie pruhu: Navlečieme 2Z, prevlečieme 1M na začiatku pruhu. Navlečieme 2Z, prevlečieme 1M na konci pruhu. Navlečieme 2Z, prevlečieme 1M na začiatku pruhu. Navlečieme 2Z, prevlečieme 1M na konci pruhu. Navlečieme 2Z, prevlečieme 1M na začiatku pruhu. Nite zapošijeme.

sešití prstýnku z rokajlových korálků

A to je všetko. Pokiaľ sa vám návod páčil a sviečku si budete vyrábať, budeme veľmi radi, keď nás označíte na sociálnych sieťach.

Tento postup zošitia rokajlov môžeme použiť na sviečku, rovnako, ako to urobila Darí, alebo ho môžete využiť ako krúžok na obrúsok alebo napríklad prstienok.

kroužek na ubrousek z rokajlových korálků