Jarný výpredaj je tu! Nakupujte za zvýhodnené ceny.

Čo sú to dZi korálky?

Nedávno sme na náš e-shop pridali nový druh prírodného Achátu - Achát dZi tibetskej korálky. A v tomto článku by sme sa s Vami radi podelili o to, čo to tie dZi korálky vlastne sú.

DZi sú od nepamäti považované za ochranné amulety a majú údajne pozitívne ochranné účinky. Majú veľký význam v ázijských kultúrach, najmä v tibetskej kultúre, odkiaľ pravdepodobne pochádzajú. Pozor však na výslovnosť, dZi sa číta ako "zee", čo je pre veľa ľudí veľkým prekvapením.

achát dzi korálky v náramku

Zlou správou je, že originálne dZi kameň možno dnes už len ťažko zohnať, musíme sa teda uspokojiť iba s jeho vernou kópiou. Už v stredoveku sa dZi korálky vyrábali z prírodného Achátu, čo vydržalo dodnes. Achát sa brúsením a zdobením upravuje práve do dZi štýlu. Najčastejšie je zdobený okami, ktorých počet a kvalita ukazujú hodnotu a kvalitu daného kameňa. Vzory však môžu byť zložené z vĺn, kruhov, oválov, pruhov, čiar, "cik cak" čiar či iných symbolických tvarov. Dzi korálky môžu mať vďaka dofarbovaniu najrôznejšie farby. Často sa však jedná o odtiene hnedej až čiernej so vzormi v slonovite bielej farbe.

Dzi sa do slovenčiny prekladá ako lesk, jas alebo nádhera a v (mandarínskej) čínštine sa dzi kamene označujú ako "nebeské perly". Pravdou je, že aj vyzerajú v náramkoch úplne božsky a vďaka svojmu vzhľadu sa jedná o veľmi originálne kúsky.

 

 

Význam dZi kamenov podla počtu ok:

2 oká - kameň vzťahov - prináša harmóniu a lásku, v dlhodobejšom vzťahu vraj dokáže dodať novú energiu, harmóniu a do rodín prináša šťastie. A pozor, ak v žiadnom milostnom vzťahu nie ste, môže Vám pomôcť nájsť spriaznenú dušu.

3 oká – kameň pohody a šťastia - prináša údajne šťastie, pohodu, dlhovekosť a dokonca aj bohatstvo. Pozitívne sa tiež prejavuje na zdraví, podporuje fyzickú zdatnosť, myseľ aj srdce.

5 ok –kameň bohatstva - je symbolom pre bohatstvo, peniaze a dlhovekosť. Podporuje vraj úspech najmä v materiálnej rovine a napomáha k dosiahnutiu vytýčených cieľov. Ak chcete pomôcť so zvládnutím životných zmien, je to kameň práve pre vás.

6 ok – kameň blokov - hovorí sa o ňom, že napomáha k odstráneniu šiestich základných blokov ľudského života - choroby, nehody, chudobu, nešťastnej náhody, podvody a neočakávanú smrť. Ďalej môže byť nápomocný ľuďom, ktorí začínajú novú kariéru alebo sa snažia posunúť v živote o krok ďalej.

9 ok – kameň šťastia - má veľkú silu, prináša vraj šťastie a požehnanie. Napomáha k rozvoju inteligencie a múdrosti daného jedinca a zlepšuje zdravie. Údajne má účinky na rozmnožovanie a rozširovanie bohatstva a podporuje úspech v oblasti kariéry a podnikania. Pomáha odstrániť prekážky, ktoré nás môžu brzdiť. Kameň s 9timi okami je považovaný za kráľa všetkých dZi kameňov.

A aké dZi korálky môžete najsť u nás na e-shope? 

Zdobené okami

Přírodní achát - tibetské korálky dZi, hnědočerné Přírodní achát - tibetské rondelky dZi, bíločerné Přírodní achát - tibetské oválky dZi, hnědozelené Přírodní achát - tibetské oválky dZi, hnědozelené 

Přírodní achát - tibetské oválky dZi, hnědočerné, Přírodní achát - tibetské korálky dZi, hnědé Přírodní achát - tibetské rondelky dZi

Zdobené vlnkami 

Přírodní achát - tibetské korálky dZi, broušené, žlutočerné  

Zdobené kruhy 

Přírodní achát - tibetské korálky dZi, broušené Přírodní achát - tibetské korálky dZi, broušené, bílé 

Ostatné symboly

Přírodní achát - tibetské oválky dZi, bílohnědé <