Jarný výpredaj je tu! Nakupujte za zvýhodnené ceny.

Citrín - jeho význam a schopnosti

Citrín je známy ako účinný čistič a regenerátor. Uchováva v sebe slnečnú energiu. Vďaka tomu odovzdáva teplo, energiu a zvyšuje tvorivé schopnosti. Údajne pohlcuje, premieňa a rozptyľuje negatívnu energiu. Zbavuje nočného strachu a predchádza nočným morám. Pomáha prekonať depresie, smútok a zlé myšlienky. Medzi jeho ďalšie pravdepodobné schopnosti patrí dodávanie sily, sebadôvery a pozitívneho pohľadu na svet. Posilňuje individualitu. Zvyšuje motiváciu a sebavyjadrenie.

Pokiaľ zle znášate kritiku, tak citrín je práve pre vás tým pravým minerálom. Rozvíja údajne optimizmus a pozitívny postoj.

Náleziská: Španielsko, Brazília, Madagaskar aj Česká republika (západná Morava)

Vhodný pre tieto znamenia: Blíženci, Býk, Lev, Panna.

Čistenie: Očistenie vykonávajte pod vlažnou tečúcou vodou.

Dobíjanie, nasleduje po očistení: Citrín dobíjajte len na nepriamom slnku.

Farba: Ako už názov napovedá, sfarbenie citrínu sú predovšetkým odtiene žltej (svetlé až dymové). Od farby sa tiež údajne odvíja cena citrínu. Drahšie varianty spoznáme hlavne vďaka žltohnedému, oranžovému či žltozlatému odtieňu.

Na našom e-shope nájdete citrín vo veľkosti 2, 3, 6 a 8 mm. Okrem toho tu taktiež nájdete zlomky, ktoré sa predávajú na váhu. Novinkou na našom e-shope je surový citrín.

Přírodní citrín - korálky, žluté, 8 mm Přírodní citrín - korálky, broušené, žluté, 3 mm Přírodní citrín- zlomky, žluté Surový citrín, do 50g