Jarný výpredaj je tu! Nakupujte za zvýhodnené ceny.

Ako si vyrobiť valentínske náušnice

14. februára alebo deň sv. Valentína sa blíži. Je to deň, kedy sa oslavuje láska, a symbol srdiečok je všade okolo nás. Doprajte si láskyplné tvorenie valentínskych náušníc z korálikov a robte parádu (nielen) na Valentína. V tomto návode nájdete, ako na to.

Čo budeme potrebovať?


1. krok

Ustrihneme si hodvábnu niť s dĺžkou cca 55 – 60 cm. Niť má na jednom konci už pripevnenú drôtikovú ihlu a na druhý koniec si tiež môžeme navliecť klasickú ihlu s očkom alebo ku koncu nite pripevníme tenký drôtik v polovici prehnutý a stočený. To záleží na prievlaku korálok a veľkosti očka ihly. Ja som mala primotaný tenký drôtik (0,3 mm).

korálkové náušnice srdce

2. krok

Začneme navliekať koráliky podľa grafického nákresu nižšie. Prvú trojicu korálikov umiestnime do stredu odstrihnutej nite.

Grafický nákres navlékáníGrafický nákres navlékáníGrafický nákres navlékání

Grafický nákres navlékáníGrafický nákres navlékání Grafický nákres navlékání

korálkové náušnice srdce korálkové náušnice srdce 

korálkové náušnice srdce korálkové náušnice srdce

3. krok

Akonáhle budeme mať hotové srdiečko, konce nite zasukujeme v medzere medzi dvoma korálkami a prevlečieme vedľajším korálikom, aby netrčal voľný koniec. Na špičku drôtika nanesieme trošku sekundového lepidla a natrieme do prievlaku korálikov, kde sme prevliekali konce nití. Po zaschnutí prebytok nití odstrihneme tesne pri koráliku.

korálkové náušnice srdce

4. krok

Teraz si na ketlovaciu ihlu navlečieme 4 zlomky mesačného kameňa. Prebytočný koniec ihly odštipneme a ketlovacími kliešťami vytvoríme očko. 

korálkové náušnice srdce

5. krok

Do najvrchnejšej medzery v strede srdiečka navlečieme kovový krúžok a naň ihlu so zlomkami. 

korálkové náušnice srdce

6. krok

Nakoniec do očka ihly navlečieme náušnicový háčik a máme jednu náušnicu hotovú. Teraz už len toto celé zopakovať a vyrobiť druhú.

korálkové náušnice srdce

7. krok

Parádne náušnice sú na svete a už sa nemôžu dočkať 14. februára!

korálkové náušnice srdce

PS: Vzor na srdiečko môžete tiež využiť na výrobu korálkového prívesku na kľúče alebo vo väčšom prevedení ako podšálka pod kávu pre vášho miláčika. <3

Pre lepšie pochopenie postupu nesmie chýbať ani video návod.

Návod na náušnice pre nás vytvorila Manufaktera.

Odporúčané produkty11