Jarný výpredaj je tu! Nakupujte za zvýhodnené ceny.

Ako navliekať medzidiely do náramkov

Na otázku, ako najlepšie navliekať medzidiely, odpovedáme celkom často. Pýtajú sa na to najmä začiatočníci, čo je úplne pochopiteľné. V tomto článku si teda v rýchlosti povieme, ako na to. Na navliekanie nebudete potrebovať nič špeciálne. Stačí vám medzidiel, ktorý chcete navliekať, korálky, prípadne komponenty a návlekový materiál. My používame elastoméry značky Beadalon alebo Griffin. Keďže sa medzidiel navlieka na dvojitý elastomér, je potrebné zvoliť vhodnú hrúbku elastoméru. My vždy volíme priemer 0,5 mm. Zvoliť môžete aj užšie, ale opak by sme neodporúčali. Nezabudnite si tiež pred navliekaním zistiť prievlak korálikov, aby ste mali istotu, že sa vám do nich elastomér prevlečený 2x zmestí. Do 8mm a 6mm korálikov sa vám elastomér 0,5 mm zmestí úplne v pohode.

Ak už máte všetko, ideme na to.

1. Náramok s medzidielom sa vždy navlieka od medzidielu. Najskôr si navlečte jednu stranu a až potom druhú. Jedným okom medzidielu prevlečte elastomér a jeho konce spojte. Nezabudnite elastomér nechať aspoň o 3 cm dlhšie ako je potrebná dĺžka vášho náramku. To z toho dôvodu, aby sa vám na konci robil uzlík pohodlne.

jak navléct náramek s mezidílem navlékání mezidílku do náramků náramek s mezidílem mandala

2. Na spojené konce elastoméru začnite navliekať korálky. Navliekajte ich od stredu, teda v tom poradí, ako chcete, aby boli vedľa medzidielu. Najskôr navlečte korálik, ktorý bude hneď vedľa medzidielu. Ako posledné budete navliekať korálky, ktoré budú na opačnej strane od medzidielu. Najskôr navlečte jednu stranu a potom druhú. Druhú stranu urobíte úplne rovnakým postupom. Druhým okom medzidielu prevlečte elastomér a následne začnite navliekať korálky.

navlékání náramku postup postup výroby náramku z korálků s mezidílem

výroba vlastního náramku jak navlékat náramky s mezidílem

3. Pokiaľ už máte navlečené korálky v požadovanej dĺžke, stačí náramok len zakončiť.

navlékání náramku z korálků

4. Náramok zakončujte pomocou 3 uzlíkov. Uzlík urobte klasickým spôsobom, akoby ste mali len 2 konce. To, že na každej strane máte 2 vlákna elastoméru môžete teraz ignorovať. Nezabudnite uzlíky poriadne uťahovať, aby sa vám nerozviazali. A zároveň preto, aby boli čo najmenšie.

zakončení náramku pomocí uzlíků zakončení náramku z korálku

ukončení náramku jednoduché zakončení náramku z korálků

5. Prebytočný elastomér odstrihnite. Snažte sa ho odstrihnúť čo najbližšie k uzlíku, nech vám zvyšky netrčia. Uzlík potom schováte tým, že ho prevlečiete do posledného koráliku.

zakončení náramku pomocí uzlíků ustřihnutí přebytečného elastomeru

Náramok s medzidielom je na svete. Nezabudnite si vždy vybrať správny priemer elastoméru. Informáciu o tom, aký je prievlak jednotlivých korálikov nájdete vždy v parametroch produktu (dole pod obrázkom).
A ak by ste si chceli urobiť úplne rovnaký náramok, ako sme robili my, budete potrebovať: 

Ruženín 8 mm
Tygrie oko purpurové 6 mm
Strieborné štrasové rondelky 6x3 mm
Medzidiel mandala 
Elastomér
Nožnice

hotový náramek s mezidílkem postup jak vyrobit náramek z korálků jak navlékat korálky krok za krokem

Užite si tvorenie.

Za nubio, Jana